Powrót

Wartości odżywcze w porcji:

Kalorie Tłuszcz Białko
502 kcal 8,5 g 30 g

Papryka faszerowana mięsem mielonym i fasolą

30 - 60 minut
4
ocena:
Średnia 5 (liczba głosów: 2)

Składniki:

Sposób przygotowania:

W misce mieszamy mielone mięso z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i 3 pomidorami bez skórki Dawtona. Dodajemy czerwoną fasolę i ugotowany ryż. Następnie dodajemy żółty ser, 3 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawy. Papryki kroimy na pół i oczyszczamy środek. Napełniamy farszem do pełna, posypujemy żółtym serem i wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika. Pieczemy około 45 minut, aż z wierzchu będą rumiane, a mięso miękkie w środku. Smacznego!

Facebook