Powrót

Wartości odżywcze w porcji:

Kalorie Tłuszcz Białko
383 kcal 15 g 25 g

Chili con carne

30 - 60 minut
4
ocena:
Średnia 5 (liczba głosów: 1)

Składniki:

Sposób przygotowania:

Cebule kroimy i szklimy na oliwie. Czosnek siekamy i dodajemy razem z oregano do cebuli. Po minucie smażenia dodajemy kmin oraz mielone mięso. Smażymy na wolnym ogniu, aż mięso zmieni kolor. Wlewamy na patelnię pomidory wraz z zalewą oraz wodę lub bulion. Doprawiamy papryczką chili, solą i pieprzem Cayenne. Dusimy na małym ogniu 20 min. Paprykę kroimy, dodajemy do całości i gotujemy następne 5 min. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydze i czerwoną fasolę i gotujemy na małym ogniu ok. 4 min., delikatnie mieszając. Danie gotowe!

Facebook