Powrót

Wartości odżywcze w porcji:

Kalorie Tłuszcz Białko
368 kcal 25 g 5,5 g

Lody jabłkowe z cynamonem

powyżej 60 minut
4
ocena:
Średnia 5 (liczba głosów: 1)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 300 ml śmietanki kremówki
  • 10 dag cukru
  • 1 łyżka przegotowanej ciepłej wody
  • szczypta cynamonu
  • 5 łyżek Musu jabłkowego

Sposób przygotowania:

W pierwszej misce ubić białka z połową cukru, w drugiej śmietankę, a w trzeciej żółtka z połową cukru oraz wodą (do białości). Delikatnie połączyć zawartość trzech misek, dodać 5 łyżek Musu jabłkowego Dawtona i szczyptę cynamonu do smaku, a następnie przełożyć do plastikowego pojemnika. Zamrażać minimum 12 godzin. Po tym czasie pyszne, domowe śmietankowo-jabłkowe lody są gotowe! 

Facebook